31 Temmuz 2009 Cuma

kısa kısa..

Clevland Warrick in peşinde. alırlarsa moon ile beraber atletik ouncu kategorisinde yarışacaklardır. Bence Powe u almaları daha mantıklı gelse de Warrick te fena olmaz Clevland Benchine..

Ny tekrardan Sessions a dönmüş bununla ilgili yazı yazmıştık daha önce.Bence Ramon Ny un en büyük transferi olur bu sene eğer alınabilirse.

Odom sonunda cüz-i bir miktar para karşılığı LAkers ta kaldı. Mantıklı bir hareket yaptı bence. Seneye ne olacağı belli olmayan bir Miamiye gidip bir sene sonra Wade e el sallayabilirken görebilirdik..Şimdi muhtelem bir yüzük daha kazanma şansı var en azından.. Lakers ta Odom la beraber güçlüyü daha güçlü kıl prensibine devam etti. Clevland- Spurs- Boston-LAkers-Orlando ve others..

30 Temmuz 2009 Perşembe

ELANO !



Hagi den bu yana ilk defa heyecanlandım.
Bütün gazeteleri tek tek gezdim her haberi okudum.
Teşekkürler Haldun...

29 Temmuz 2009 Çarşamba

kısa kısa..


Bir kaç gündür evlilik hazırlıkları nedeniyle boşladım burayı. Kaldığımız yerden devam edelim..


Chandler-Okafor takası oldu.İki uzunun yer değiştirmesi pek görülen bir durum olmamasına rağmen ince detaylarla yapılan bir takas görünümünde. Adam adama iyi savunmacı sınırlı skorer Chandler la, Yardım savunmasında - son zamanlarda pek takılmasa da - lige katıldığında ligin iyilerinden biri olan ve şut kullandığında -Bobcats de bazen 3 şutla kapadığı maçlar oldu- Okafor takım değiştirdiler. İki uzununda sakatlık problemleri oluyor. Şöyle bir baktığımızda bana göre Okafor her ne kadar overrated kalsa da -ki kendisi Howard dan sonra seçildi ama önce seçilme durumu bile vardı. Velhasıl üstüne çok konşuacak bir takas değil. Kanımca Okafor a eğer tebdili mekan ferahlık getirirse Hortnets takastan karlı çıkar. Ha bir de tabi kontratlar var ki o kısmına girmiyorum bile..

Clevland LEbronla görüşmelere başlıyormuş. Bakalım herkesin merak ettiği konu çözüme kavuşacak mı.Kulislerde Lebron un takımda kalacağına dair bir çok söylenti olsa da ben ve benim gibi NY a gideceğini düşünen de bir sürü insan var. Nasıl ki C.Ronaldo bile bir sene önce CL yi kaldırdığı MAnu gibi bir kulüpten Real e gitmeyi istiyorsa LEbron da bunu istiyecektir.Çünkü gücün her türlü parçası NY ta. Para,Medya,ŞEhir hayatı..Bekleyip göreceğiz.Ny bu kadar fedakarlıkla boşaltığı CAp ini mutlaka Lebronla olmazsa Wade le dolduracaktır.

Durant Thunder da devam etmek istiyormuş. Portland ın Bowie den beri ikinci tarihi hatası olabilecek adam olan Durant hepimize gösterdiki önümüzdeki 10 sene de bu ligte ben eseceğim dedi. Bakalım güzel bir rebuilding aşamasına gelen Thunder gerekli parçalarla yoluna devam ediyor. Harden le beraber skorer oyuncu sorununu da çözme aşamasına gelen Thunder eğer sağlam bir uzun - ki mumla arasan bulamazsın ligte- eklerse takıma Po yolları taştan sen çıkardın beni beni baştan durumu olmaması içten bile değil..

26 Temmuz 2009 Pazar

Nejat İş(l)er

25 Temmuz 2009 Cumartesi

Miller Portland da !

Gönülümüzün takımı Portland yok Hidayet,Milslap yok Lee derken sonunda sol gösterip sağ vurdu ve Pg mevkiine bir ekleme yaptı.
Evet Miller gereklimiydi gereksizmi tartışılır uzun süre aslında. Blake gibi topla fazla oynama sıkıntısı olmayan bir oyuncudan Miller gibi neredeyse 24 saniyenin 15 saniyesinde topu elinde tutan bir oyun kurucuya geçiş olacak ki Roy gibi takımın kritik dakikalarında topu elinde tutan bir oyuncun varken bu takım oyununa nasıl yansıyacak göreceğiz.

Şimdi Miller ligin üst düzey Pg lerinden sonra -nash- kidd-Paul- alabileceğiniz iyi Pg leden biri konumunda.Bu sebeple uzun zamandır bu mevki de Blake- Bayless-Sergio gibi adamlardan yeterli verimi alamamış bir takım için Miller önemli bir katkı demek ve fakat bir Pg için olması gereken özelliklerin başında gelen Dış şut tehdidi olması Miller için maalesef söylenemiyor..Lige göre :Kötü bir dış atıcı olan Miller sayılarını daha çok Penetre sonrası turnike ve Faullerle buluyor.İyi bir orte mesefe atıcısı olduğunuda söyleyebiliriz ayrıca..
Şimdi Portland ın zaten sıkıntılı olan 3 sayı tehdidi yine Roy ve iyileşirse Webster e kalacak gibi. E zaten rakip takımlar bunu bildikleri için genelde içeri gömülüp 3 sayı bölgesini riske ediyorlar.Bu durumda ahneye çıkması gereken Pg ise maalesef bundan yoksun.

Fazla uzatmadan şöyle kestirmeden gidersek.Miller takımın oyun kurucu mevkiisine katkı verebilecek Roy la topu paylaşıp geçen senelerde dönem dönem Roy un yapmak zorunda kaldığı oyun kurma işini üstüne alacaktır,gerektiğinde kritik dakikalarda sorumlulukta alacaktır ki geçen sene Phily de bunu bir çok gerçekleştirdi. Gönlümüzün takımı Portland için umarım faydalı bir ekleme olur ve geçen seneden beri söylediğim 3 sene sonrasının şampiyon takımı olma yolunda ilerlerler.

23 Temmuz 2009 Perşembe

Detroit de DEVRİM !

2004 yılı geldi gözümün önüne o efsane kadro.O efsana savunma. Bad BOys lakabı geldi.Milicic geldi. Ah dedim Milicic değil de o kadrodan Wade seçilmiş olsaydı ya da Bosh, Carmelo hadi onu geçtim David West bunlarda mı olmadı 29. sıradan Josh Howard bile bu takımın buralara düşmesini engellerdi.Hatta belki 2004 ten sonra bir şampiyonluk yüzüğü daha takmasını sağlardı ki büyük bir ihtimal di bu. 2006 da kaçan şampiyonluk içler acısıydı gerçekten. Sas a toslamalarını saymıyorum bile.Belki de diyoruz işte bunların hiç biri olmayabilirdi de. Neyse haberin esas konusuna geliyorum.Detroit Cris Wicox la anlaştı 2 yıllık 6 milyon alacak.Atletik özellikleri üst seviyede olan ama savunmanın S sinden anlamayan bir oyuncudur. Seattle ya da namı diğer Oklahoma da kendini gösterip Ny da -ki tam da aradığı basketbol modelidir-kendini gösteremedi ve fakat adam kıtlığında Detroit uzun alternatifi olarak onu kadroya kattı.


Şimdi Bir bakalım - Billups-Hamilton-Prince-Ben Wallace-Rasheed Wallace-

- Stuckey-(Gordon)-Hamilton -Prince-Carli V-Kwame !!!

Muhtemel bir takasla Boozer alınıp yerine Hamilton ve Prince ten biri de gönderilme ihtimali de var.

Şimdi bu sene itibari ile gönderilen Rasheed ve Mc Dyess ın ne kadar önemli adamlar olduğunu sene içinde göreceğiz. DEtroit in uzun rotasyonuna bakıyorum da Carli V-Wilcox- Kwame- Maxiell- falan filan işte..

Nereden nereye demekten alıkoyamıyor kendini insan. Memo nun çaylak olarak uzun rotasyonunda yer aldığı takımdan ,bir zamanların istediğinde rakibi bir çeyrekte 10 sayının altında tutan,istediğinde 30 sayı farktan maç çeviren, genelde maçlarını 3 çeyrek oynayan - 3. çeyrekte fark açılmış ve yedekler girmiş olurdu- takımın yerinde yeller esiyor şimdi..

Alınan oyuncuların durumlarına bakınca hiç ama hiç savunmayla alakası olmayan tamamen oyunun hücum yönünde katkı veren ve bunda da düzenli istikrarlı skor üretemeyen oyuncular gözümüze çarpıyor.Bu da BAd Boys defans efsanesinin yerle bir olduğunu gösteriyor bize. Artık yeni bir Detroit şehri ve yeni bir oyun yapısı sanırım bizi bekliyor. Detroit maçlarında alışık olmadığımız skorları bu sene fazlasıyla göreceğiz o aşikar. 100 üstünde atıp 100 üstünde yiyeceği bolca maç olacak.Kim bilir belki de D antoni sistemine dönüş yaparlar bizde zevkten dört köşe olarak izleriz Auburn Hilss dekiler gibi..

Chandler ne diyor!


Ny oyuncularından Chandler eğer bu sene maç kazanırlarsa seneye Lebron ve Wade i takımda görebilirlermiş.NY güzel bir şehirmiş ve oyuncularda burada oynayabilirlermiş.. Tamam iyi hoş. NY da ikisini de alacak kapasite, para, güç her ney ise var onu biliyoruz. Peki acaba ikisini de aynı takıma alıp uzun rotasyonunda Olowokandi-Kwame ikilisiylemi oynayacaklar keşke bunu da bi açıklığa kavuştursaydın be Wilson. Gerçekten düşündüm de Duhon-WAde-Lebron-Olowakandi-Kwame 5lisi önlenemez bi takım olurmuş be:)
Wilson daha mantıklı bir açıklama bekliyor NBA basını senden!!

Bir Tinsley vardı!

Evet indiana sonunda inadından vazgeçti ve Tinsley ile olan bağlarını kopardı.Kariyeri boyunca yetenekli olsa da sakatlık ve sorunlu karakteri nedeniyle hep bir baş belası olan Tinsley 1.5 sezonluk ayrılıktan sonra bakalım tekrar parkelere hangi takımda dönüş yapacak.Şu anda oyun kurucu arayışında olan bir çok takımı ve Tinsley in de yeteneklerini düşününce bir takıma katılması hiç de zor olmasa gerek. Bekleyip göreceğiz bakalım.

22 Temmuz 2009 Çarşamba


Geçen gün okuduğumda işte NY a lazım Pg diye içimden geçirdim.Bence ligin en önemli Pg lerinden biri olabilecek bir potansiyele sahip oyuncu konumunda.Lige adım attığı seneydi sanırım Chicago maçında 24 asist yaparak kendini gösterdi.Takım rekoru kendisine ait .Ha bir de geçen sezon yaptığı Triple double'ınıda es geçmeyelim..Bunlar işin istatsitik yönü bir de yetenek yönü var ki işte asıl dikkat çekmek istediğim nokta orası.Bazı oyuncular için kullandığımız saf oyun kurucu deyimi var işte Ramon Sessions için kullanabileceğimiz yegane kelime budur. Oyunun hücum yönünde Pas kullanımındave dağıtımında ve pas aralarında ligin üst düzey pg leri ile yarışabilecek konumda.Dış atış konusunda zayıf olsa da içerden ve orta mesafeden skor yükünü çekebiliyor. FT ise iyi denebilecek düzeyde.
Şimdi bunları esas yazma nedenimize gelirsek ben Ramon Sessions’ın NY gibi koş koş basketbolunda aşama kaydedeceğini ve yeni bir Nash olabileceğini düşünüyorum.O kaliteye çıkamasa da pas yetenekleri ile takımına o kaliteyi verebileceğini düşünüyorum. İnşallah NY , muadiline göre çok daha ucuza alabileceği bir oyun kurucu konumunda olan Ramon Sessions u takıma katar ve bizde zevkle gelişimini izleriz..

Bir Yao Klasiği


Lige geldiğinde büyük beklentiler içindeydi herkes. Kısa zamanda beklentilere karşılık verdi ve ligin en iyi C si oldu ve fakat sakatlık problemleri yüzünden hiç bir zaman takımını Winner bir takım yapamadı.Ne Shaq etkisi gösterdi ne Duncan .Ya sezonun yarısnı kaçırdı ya da PO zamanı takımı yalnız bıraktı.Şimdi tekrar ameliyat oldu ve önümüzdeki seneyi de kaçırdı gibi.Peki bundan sonrası ne olacak? Seneye Houston Yao ile devam etmek isteyecek mi Yoksa artık onlarda bıktıkları sakatlık problemlerinden dolayı reboulding kararı mı vericekler..
Ha bu arada T Mac de sezonun yarısını kaçıracak.Ee Artest te gitmiş. Sanırım Lotary yolları gözükecek Houston a bu sene.

21 Temmuz 2009 Salı

Boozer Miami Heat'e Doğru..

Boozer ın Milslap ın geçen sene ki performansından dolayı takımda kalamıyacağı aşikar.Zira kontratı karşılamalarının tek nedeni de bu olsa gerek Jazz cephesinde. Oyunun iki yönünde canla başla performans gösteren bir oyuncu varken sadece hücum yönünde var olan bir oyuncuyla devam etmenin zaten hiç bir yararı yok takım adına. Olmadığınıda geçen senelerde gördük nerdeyse ligin en sağlam 5 oyuncusuna sahip olmalarına rağmen batı finalini bile göremediler. Bu sene Jazz da işler değişecek bu belli bunun en bariz göstrgesi de Boozer la olacak. Miami cephesine bakarsak onlarda WAde i ellerinde tutmak için alabilecekler en iyi adamı takıma katmak istiyorlar. En azından bu sene takımda bi gelişim bekleyip Wade e kontrat imzalatmak istiyorlar..Boozer Miami ye ne verir.! Bence hücumda zaten Wade gibi bi opsiyonu olan bir takımın sadece oyunun hücum tarafını oynayan bir oyuncu alması kadar saçma bir davranış olmasa da bir açıdan da buna mecburlar.
Özellikle pota altında Zayıf konumdalar.Sakatlıklardan eski formunun yarısını gösteremeyen O'neal ve bu ligte hiç bişey yapmadan para kazanan yegane adamlardan biri olan Blount ve 10 10 luk Haslem ve Gelecek vaad eden Beasley
Şimdi muhtemelen bu sene Beasley i ilk 5 rotasyonunda göreceğiz.İhtimal dahilinde Boozer takası gerçekleşirse tabii ki kimlerin gideceği de önemli.Ama o durumda da Beasley i sf mevkisine çekip Chalmers-WAde-Beasley-Boozer-O'neal 5 i ile ligin en skorer 5 i olmaya aday olabilirler. Eğer BEasley ve Chalmers geçen senenin üstüne koyarlarsa bence heyecan verici bi ilk 5 .

16 Temmuz 2009 Perşembe

Olimpiakos Ne Yapıyor!

Nate Robinson a 2 senelik 10 milyon kontrat teklif etmişler.Hakikatten anlamak mümkün değil.Ny un vereceği kontratın sınırlı olmasından faydalanmaya çalışıyorlar tamam anladık ama bu adama bu para fazla. D'Antoni sisteminde Suns oyuncularında olduğu gibi istatistiklerini arttırdı.Bu da göz boyamak için çok avantajlı oldu Nate için. Olimpiakos Avro lig sertliğinde Nate ten nasıl faydalanmak istiyor bilmiyorum ama bu paraları haketmediği kesin.

15 Temmuz 2009 Çarşamba

Frye resmen Suns ta.

Bu sene ondan çok şey bekliyoruz.Ben kendisini NY tan beri takip edenlerdenim potansiyelli bir oyuncu olsa da Portland da potansiyelinin altında kalmıştı.Burada ki oyun sistemi tam da aradığı sistem olabilir.Yüksek tempo da daha da verimli olacaktır bu kesin. dış şutlarda da takım için bir opsiyon olacaktır.Zaten sınırlı uzun rotasyonu olan Suns için önemli bir hamle olabilir sene içinde görecedğiz bakalım



Randlop coştu bir kere..

Bu adama değinmeden geçemeyeceğim.Pozisyonuna göre çok uzun olmasına rağmen oyunun neredeyse her alanında etkili bir oyuncu konumunda.abuk atletik Rebound sezgileri olan, dış şutu olan, keklik gibi bir oyana bir bu yana sekebilen bir arkadaşımız. Tam tamına All Round bir oyuncu benim gözümde de geleceğin yıldız adaylarından biri.İzlemekten ve takip etmekten büyük kayif alıyorum kendisini.Bu senenin en çok gelişme gösteren oyuncu adaylarımdan da en başta geliyor.

Ha bu arada başlık neden öyle mi derseniz 34 dakika da 42 attı 3 rebound altı 4 top çaldı da ondan..

13 Temmuz 2009 Pazartesi

Miller, Knicks'in Teklifini Beğenmedi


Philadelphia 76'ers ile sözleşmesi sona eren Miller, kendsine yapılan bir yıllık $5.8milyon değerindeki kontratı geri çevirdi. Bir çok takımla görüşmelerde bulunan tecrübeli oyuncunun, 3 yıllık $30milyonluk kontrat talebinde bulunduğu ifade edildi. Ancak Miller'ın ilerleyen yaşı nedeniyle, istediği kontratı verebilecek takımı bulamayacağı da kulislerde konuşuluyor.
Bu yaşta bu paraları verebilecek tek takım var oda NY 'tu.Onlarda eskisi gibi bol keseden dağıtmıyor artık.Belki Kidd i elinden kaçırmış olsa Cuban da Miller için bi iyilik düşünebilirdi ama Miller biraz daha gerçekçi olmalı.

Pistons, Boozer İçin Teklif Değiştirdi

Pistons Başkanı Joe Dumars'ın yeni sezonda kadrosunda görmek istediği Carlos Boozer için Tayshaun Prince'i teklif ettiği belirtildi. Kulislerde konuşulan haberlere göre Dumars'ın, başarılı forveti Tayshaun Prince'i Utah Jazz'a önerdiği ve beklemeye geçtiği kaydedildi. Daha önce Rip Hamilton'ı bu takasta kullanmak için Utah Jazz'a göndermek isteyen Dumars, olumsuz yanıt almıştı.
Utah için çok da avantajlı bir takas olması söz konusu değil. Zira zaten Krilenko gibi opsiyonları varken o mevki de daha zayıf oldukları Sg mevkii için bir oyuncu düşünüceklerdir. Hamilton takası bence onların için daha mantıklı duruyordu..Zira Deron-Hamilton-Krilenko-Millslap-Memo 5 lisi hiç de fena durmuyor karşıdan bakınca:)

Stoudemire, Bıçak Altına Yatıyor

Phoenix Suns'ın yıldız oyuncusu Amare Stoudemire'ın, sezonun büyük bir bölümünü kaçırmasına neden olan sağ gözünden bir operasyon daha geçireceği açıklandı.Geçtiğimiz hafta başında yeniden parkelere dönen ve çalışmalara başlayan Stoudemire'ın, bir kez daha ameliyat masasına yatacağı belirtildi. Rutin kontroller sırasında fark edilen bu durum sonrası yıldız oyuncunun ne zaman parkelere döneceği ise belirsizliğini koruyor.

Geçen sene bu yüzden sezonun yarısını kaçırdıydı.Umarım tekrar etmez ve sezona yetişir en azından ortasına yetişeceğini düşünüyorum. Amare gibi oyuncular bu lige renk katıyorlar izlemezi en keyifli basketbolu oynuyorlar.Kendisine allahtan sağlık sıhhat diliyoruz.:)

Thunder, Çaylaklarına Kontrat Verdi


Oklahoma City Thunder Genel Menajeri Sam Presti, James Harden, BJ Mullens ve Serge Ibaka ile sözleşme imzaladıklarını açıkladı. Kontratların detayları hakkında basına bilgi verilmezken, geçtiğimiz yıl Arizona State forması giyen James Harden, 20.1 sayı- 5.6 ribaund- 4.2 asist ortalamalarıyla dikkat çekmişti. Harden'ın iki sezonda toplam $4milyon kazanması bekleniyor.Diğer taraftan geçtiğimiz yılki draftın en dikkat çeken isimlerinden biri olan Serge Ibaka ise, İspanya'nın Richon Manresa ekibinde geçirdiği başarılı bir sezonun ardından garanti kontrat imzaladı.
Gelecek adına olumlu sinyaller veriyor bana Thunder. Geçen sene Russel ın da katılımıyla güzel bir 3 lü (Russel-Green-Durant) Thunder bu sene de Harden gibi Lige ve takıma hemen katkı verebilecek bir potansiyeli takımına kattı.Portland dan sonra merakla vec hade be koçlarım nidalarıyla bu sene Thunder da gizli takımım olacak gibi..

Marvin Williams, Atlanta'da Kalıyor

Marvin Williams, Atlanta'da Kalıyor
Atlanta Hawks ile kontratı tamamlanan Marvin Williams'ın, Genel Menajer Rick Sund ile yapmış olduğu görüşmeler sonrası yeni bir sözleşme imzalayacağı belirtildi. Kontratın detayları basına açıklanmazken, Williams'ın $37.5milyon ile $40milyon arasında bir para kazanması bekleniyor. 2005 draftında büyük ümitlerle ikinci sıradan seçilerek NBA'e adım atan North Carolina'lı yıldız oyuncu, ligde kendisinden beklenen patlamayı gerçekleştirememişti.

Yorum: MArvin Atlanta için hep düş kırıklığı oldu zira o sene drafttan Paul ü Deron u hatta 17. sıradan Granger ı yada daha da ileri götüreyim 2. tur 40. sıradan Monta Ellis i seçmiş olsalardı Şuanda takımın konumu çok farklı olabilirdi.ÖZellikle Pg konusunda yıllardır süregelen sıkıntılıarını gideremediler.
Neyse konuyu dağıtıp Atlantalıların yarasını deşmeyelim ama Marvin Kolej kariyerini NBA e taşıyamayanlardan olarak kalacak gibi ilerisi için. Bakalım Atlanta bundan sonra ki adımda ne yapacak.

12 Temmuz 2009 Pazar

NBA de Bugün..


Kleiza Cavaliers Yolunda

Lebron u seneye kaybetmek istemeyen Clevland A.Parker alarak Guard mevkiini salama aldı.;West le beraber bu sene orayı düşünmekten kurtulacakladır. Kleiza transfer, ile de şutör bir forvet alarak hem Lebron u rahatlacaklar hem de takıma önemli bir patlayıcı güç kazandırmış olacaklar..Bnce önemli bir transfer olur eğer takıma katabilirlerse.Bakalım bekleyelim görelim..

Frye Suns'a
Ny tan beri patlama yapması beklenen Frye sonunda patlama yapabileceği bir takıma gidiyor.Hem sistem olarak hem de alacağı süreler olarak kendisini gösterebilceği takımlardan birinde devam edecek kariyerine.Suns gerçekten 2 senelik 3.8 milyonluk bir kontrat ki bedava demek takıma önemli bir katkı yaptı.Bu sene Shag ı yedeklemesi beklenen Frye muhtemelen normal sezon içinde Amare ile beraber İlk 5 rotasyonunda yer alacak.






Bass Orlando da.

Dallas ın kenardan gelen patlyacı gücü BAss bu sene ORlando semalarında uçuşuna devam edecek.Gortat ı elinden kaçıran Orlando piyasadaki eli yüzü düzgün uzunlardan birini kadrosuna kattı.Her ne kadar pozisyonuna göre kısa olsa da reb sezgileri olan ve 10 dakkaya 10 sayıyı sığdırabilecek patlayıcı gücü olan bir oyuncu.

11 Temmuz 2009 Cumartesi

MEMO 2 yıl daha Jazz


Gidecek mi kalacak mı söylentilerine önce opsiyonla cevap veren Memo geçen gün de kontratını uzatarak muhtemel dedikoduları sonlandırmış oldu.2 sezon için 21 milyon alacak olan Memo bence akıllı bir hamle yaptı zira geçen sezon ki performansı ile bu seviyede sözleşme bulamayabilirdi.Gerçi NBA de uzun sıkıntısı yıllardır süregelen efsaneleşmiş bir durumken ve Gortat gibi adamlar senelik 6-7 milyon alıyorken Memo için çok bir para da değil hani..

Neyse sözün özü Memo için hayırlı olsun muhtemelen Boozer takası ile de içerdeki en önemli silahı konumuna gelecektir bu sene JAzz da..

Stackhouse artık serbest


4 lü takasta Memphis e giden Stack takımı tarafından serbest bırakıldı.Geçen seneyi sakatlıkla oynamadan geçiren ligin önemli skorerlerinden biri olan Stack bakalım tekrar kulübüne mi dönecek..

Hill Takımda Kaldı


NAsh in takımda kalacağını duyan Hill kulübünü üzmedi ve daha iyi kontrat alabilecekken kulübünde kaldı. Kendisine ve karakterine yakışan bir davranıştı. Belki Boston a gitse şampiyonluk için büyük aşama kaydetmiş olacaktı hem kendisi hem takımı ama o saygın bi duruşu yeğledi.Takımından 2 yıl için 6 milyon alacak.

Blazers'dan McMillan'a Yeni Kontrat

Portland Trail Blazers Genel Menajeri Kevin Pritchard, coach Nate McMillan ile devam eden sözleşmelerini 2010/11 sezonunun sonuna kadar uzattıklarını açıkladı. Sözleşmenin detayları basına açıklanmazken, konuyla ilgili konuyla ilgili olarak konuşan GM Kevin Pritchard, "Nate ile yeniden anlaştığımız için mutluyum. Organizasyonumuz ve takımımız birinci sınıf isimlerden oluşuyor. Kendisi bu takımın başarısı için çok büyük emek harcadı. Ve bizim amacımız Portland şehrine bir şampiyonluk kazandırmak" dedi. Coach Nate McMillan'da oyuncularına çok güvendiğini ve geçtiğimiz yıl play-off'lara kalarak potansiyellerini gösterdiklerini belirtti.

10 Temmuz 2009 Cuma

Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada, geçen sezon Rusya’nın Ural Great takımında guard olarak forma giyen 1.88’lik yeni transfer Washington’un, 24 yaşında olduğu kaydedildi. WASHINGTON’UN KARİYERİFlorida doğumlu Darius Washington, Memphis Üniversitesi’ni bitirdikten sonra profesyonel oldu ve basketbol kariyerine Avrupa’da devam etti. Washington, Yunanistan’da PAOK, Çek Cumhuriyeti’nde Nymburg formalarını giydi, ardından NBA için şansını denedi. ABD’li oyuncu, kısa süreli San Antonio Spurs ve Chicago Bulls tecrübelerinin ardından Avrupa’da Yunanistan’ın Aris takımına transfer oldu. Washington, geçen sezon Rusya liginde maç başına 13 sayı - 3 asist ortalaması ile oynadı