18 Ekim 2009 Pazar

Jordan-Mutombo

8 Ekim 2009 Perşembe

NBA Sezon Öncesi Takım Değerlendirmeleri.

Evet yavaştan sezon öncesi takım değerlendirmelerimize başlayalım...
Her sene yaptığımız gibi takımlar hakkında genel bir bilgi ve görüş belirtmeye çalışacağız .




Geçen senenin hayal kırıklığı yaşayan takımlarından en önde geleni.
2008 şampiyonu ..NBA efsane takımlarından Boston..
Gelenler:Rasheed Wallace,Marquis Daniels
Gidenler: Stephen Marbury,Leon Powe

Bu sene takımın rotasyonuna baktığımıda gördüğüm manzara bana Ligin oyuncu kalitesi bakımından en kaliteli takımı dedirtiyor..
Gerçekten Rasheed katkısı ile muhteşem 3 lüye bir oyuncu daha eklendi..
Rasheed bu takıma sezon içerisinde her ne kadar önemli katkılar vermiyecek gibi görünse de onun farkını büyük maçlarda ve Playoff zamanında göreceğiz..
Boston Rondo-Allen-Pierce-Garnet-Rasheed beşlisiyle NBA in en iyi savunma takımı seçilebilir..Ki kanımca bu sene ligin en iyi savunmasına sahip takım olacaklar..bu 5 liye katıla bilecek Perkins ve Daniels katkıları ile de takım üst seviyelere çıkacaktır..Görünen o ki Garnett sağlıklı kaldığı süre zarfında Boston maçlarını çok da zorlanmadan kazanacaktır..Rasheed Wallace yine maç seçerek idare edecektir sezonu..Pierce eğer ki Garnett ve Rasheed sahada sağlıklı kalabildikleri sürece daha az yıpranacaktır..Zira geçmiş senelerde Pierce ın üstüne çok yük binmiş ve bu senePierce berbat ötesi bir Playoff dönemi geçirmişti..
Uzun rotasyonunda bence en önemli katkılardan biri de sezon içinde Glen Davis ten gelecektir..Bu Big Baby geçrekten önemli bir skorer olma yolunda ilerliyor..Özellikle preseason da önemli işler yaptı yine.Yaz döneminde gidecek mi kalacak mı? soruları ile çok ilgilendik ama sonuda takımda kaldı ve ben Boston adına önemli bir hamle olarak gördüm..

Guard rotasyonunda Daniels in katlımı bence çok çok önemli bir etki etmeyecek gibi görünse de geçtiğimiz senelerde aldıkları katkıdan daha fazlasını alabilirler..En azından Marbury den daha fazla katkı vereceğini garanti edebiliriz...

Daniels gerektiğinde ortalama üstü bir savunmacıda olabiliyor..Doc bu konuda onu işleyecektir.Patlayıcı gücünü geçen sene indiana da herkes gördü zaten.Takımın ihtiyacı olduğunda skorer kimliğe de bürünebiliyor..E Boston ın istediğide buydu zaten..Rondo dahil Guard rotasyonundan katkı almakta sıkıntı çekiyorlardı.Şimdi en azından Allen ın eline bakmaktan kurtulabilecekler..

Beklenti:
En iyi: Şampiyonluk
En kötü: Doğu Finali

Evet en kötü Doğu finalinde Clevland ile eşleceğini düşünüyorum.Tabi sağlıklı bir kadro ile..Eğer ki finali görebilirlerse bu yaşlılar ordusu öyle bir savunma ile önüne geleni devirecektir..Zira seneye hepsi bir yaş daha yaşlanacaklar..